Tette eller frosne rør?

Hvorvidt rørene er tette eller om de har fryst er ikke lett å avgjøre selv. Rør kan gå tette av utallige årsaker, men at rørene fryser skjer oftest ved kraftige temperaturendringer. Enten ved at det går fra mildvær til kulde, men det skjer like ofte ved overgang fra kulde til mildvær. Rør som inneholder væske, typisk vannrør og avløpsrør er de rørene i huset som står i fare for å fryse i kuldeperioder.

Hvis uhellet først er ute og rørene har fryst, så er det lite du kan gjøre selv. Men det er viktig å ta affære for å åpne rørene igjen, da de står i fare for å sprekke hvis det ikke gjøres noe med.
Det er tre ulike måter man kan tine frosne rør på. Man kan sette strøm på rør av metall. Det er også mulig å bruke steam. Dette kan gjøres på alle typer rør.
Det tredje alternativet, som også er det mest effektive, er å bruke varmt vann under trykk. Denne metoden bruker vi IBKA ved tining av rør. Våre kombibiler er utstyrt med en isdyse som er spesiallaget for å bore seg gjennom is.

Har du mistanke om at rørene har fryst så kan du enten kontakte oss på vår døgnåpne vakttelefon eller sende oss en henvendelse gjennom et kontaktskjema, klikk nedenfor for å komme til våre kontaktsider.

 

Kontakt oss